Довіра інвесторів до економіки Німеччини в серпні зруйнувалася значно сильніше очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра інвесторів до економіки Німеччини в серпні зруйнувалася значно сильніше очікувань

Казна та Політика
153
Індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, в серпні впав до 53,5 пункту в порівнянні з 90,6 пункту в липні, свідчать дані організації.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зменшення індикатора до 85 пунктів.
Індекс ZEW, який показує очікування інвесторів та аналітиків на найближчі шість місяців, опустився до мінімальних з грудня 2008 року мінус 37,6 пункту з мінус 15,1 пункту в липні. Експерти очікували падіння до мінус 26 пунктів.
Паніка, що панує на фінансових ринках останній місяць, призвела до того, що капіталізація світового фондового ринку скоротилася на $8 трлн, а німецький фондовий індекс DAX обвалився майже на 25%. Інвестори побоюються сповільнення темпів зростання світової економіки або навіть настання другої хвилі рецесії в розвинених країнах на тлі нездатності політиків у США і Європі вирішити боргові і бюджетні проблеми.
"Це був поганий місяць для фінансових ринків, - зазначив економіст WGZ Bank Андреас Меллер. - Німецькій економіці, можливо, і не загрожує падіння, але вона все ще дуже сильно залежить від експорту, а тепер, коли Європа затягує пояси, а темпи відновлення світової економіки сповільнилися, важко навіть припустити, що може підтримати зростання".
ВВП Німеччини зріс у другому кварталі 2011 року всього на 0,1% після підйому на 1,3% в перші три місяці цього року. Темпи зростання економіки єврозони, головного експортного ринку для німецьких товарів, сповільнилися з 0,8% до 0,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас