Експерт: У найближчі 2-3 роки кредитні спілки не зможуть відновити довіру до себе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У найближчі 2-3 роки кредитні спілки не зможуть відновити довіру до себе

Кредит&Депозит
229
Голова правління Юнекс банку Андрій Яцура вважає, що найближчим часом кредитні спілки не зможуть відновити довіру населення.
"Адже що таке кредитна спілка - це об'єднання громадян в неприбуткову організацію, яка бере вільні гроші в одних і видає їх іншим, - прокоментував банкір. - Якщо це не шахрайська група, тоді виникає перше запитання: кому сьогодні давати кошти? Після кризи всі кредитори дмухають на холодне і не поспішають роздавати гроші. Питання друге: де їх брати? Адже криза похитнула довіру до кредитних спілок так само, як і до банків.
Раніше кредитні спілки могли конкурувати з банками, бо мали одну з переваг - більш високі процентні ставки. Вони могли це дозволити, тому що у них було менше накладних витрат, ніж у банків.
Таким чином, якщо кредитна спілка чесно працює відповідно до свого статуту, то, по суті, їй сьогодні ніде взяти кошти, адже населення ще не довіряє фінансовим установам так, як до кризи, відповідно ці кошти нікому і давати.
Тому в найближчі 2-3 роки я не бачу перспектив для кредитних спілок, щоб вони відновили довіру до себе і з ними почали співпрацювати".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас