КМДА просить суд заборонити акцію протесту опозиції на День Незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА просить суд заборонити акцію протесту опозиції на День Незалежності

Казна та Політика
206
Заступник глави Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександр Пузанов вчора, 22 серпня, провів закриту зустріч з представниками Комітету опору диктатурі (КОД). На ній він повідомив, що КМДА звернулася до суду з проханням заборонити акцію протесту опозиції, заплановану на 24 серпня, пише видання "Комерсант-Україна".
Цього дня, об 11:00, представники КОД, до якого входять 11 опозиційних політичних сил, серед яких партія "Батьківщина", Всеукраїнське об'єднання (ВО) "Свобода", "Наша Україна", "Фронт змін" і УДАР, з нагоди 20-ї річниці незалежності вирішили зібратися біля пам'ятника Тарасу Шевченку та влаштувати ходу Хрещатиком.
Разом з тим о 10:00 на Хрещатику розпочнуться виступи хорових колективів та інші офіційні святкові заходи, заплановані КМДА.
Як стало відомо виданню, членам КОД не дадуть пройти навіть від пам'ятника Леніну на Бессарабській площі до будівлі Печерського суду, де проходять слухання у кримінальній справі Юлії Тимошенко, оскільки на цьому відрізку Хрещатика вже заплановано проведення міських заходів.
Вчора начальник головного штабу МВС Анатолій Лазарєв повідомив, що столична міліція готова вжити всіх заходів для того, щоб забезпечити виконання можливого рішення суду про заборону акцій протесту в центрі столиці. Лазарєв, зокрема, заявив, що МВС не допустить перетину двох заходів.
За його словами, керівництво МВС спробує переконати членів комітету змінити час або місце проведення мітингу. "Якщо опозиціонери все ж захочуть провести заборонену акцію, то ми просто не допустимо їх на місце мітингу або не випустимо їх з цього місця для проведення ходи, - пообіцяв Анатолій Лазарєв.- А якщо, не дай Бог, опозиція вдасться до силових дій або провокацій, то ми будемо діяти відповідно до закону "Про міліцію" і затримувати найбільш активних учасників".
Для цього, за словами Лазарєва, київська міліція вже переведена на посилений режим несення служби. У столиці вже знаходяться співробітники спецпідрозділу "Беркут" з інших регіонів. "У разі непередбаченого розвитку ситуації ми можемо збільшити чисельність резерву", - повідомив Лазарєв.
Нагадаємо, вчора ввечері закінчилося засідання КОД, на якому обговорювалися можливі дії опозиції 24 серпня. Його учасники так і не прийшли до єдиного рішення. "Всі розуміють, що 24-го міліція і "Беркут" спробують витіснити нас звідусіль. Поки ясно одне - місце і час збору залишаються колишніми, а далі більшість учасників наради вирішили діяти по ситуації", - розповів виданню на умовах анонімності один з учасників засідання.
Відзначимо, за словами Лазарєва, в рамках святкування Дня Незалежності України в більш ніж 900 населених пунктах усіх регіонів країни очікується проведення близько 1 тис. 600 святкових заходів, в яких прогнозується участь близько 1 млн осіб. З 19 по 25 серпня особовий склад відомства переведений на оперативний режим роботи, всього для охорони громадського порядку планується залучити близько 18 тис. правоохоронців, у тому числі в столиці - 4 тис. працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас