Білоруські автолюбителі проведуть акцію протесту проти подорожчання бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські автолюбителі проведуть акцію протесту проти подорожчання бензину

Енергетика
276
У Мінську пройде чергова акція протесту проти підвищення цін на пальне "Стоп-бензин". Ввечері 22 серпня автолюбителі мають намір зібратися на прилеглих до центру білоруської столиці вулицях і заблокувати рух у центральній частині міста, повідомили білоруські інтернет-портали.
Намічено два маршрути - проспектами Незалежності і Переможців. Учасники акції планують рухатися по них зі швидкістю 20-30 кілометрів на годину, передає агентство БелаПАН. 20 серпня концерн "Белнефтехім" оголосив про підвищення роздрібних цін на нафтопродукти на 3 відсотки. Зокрема, відпускна ціна на бензин марки Аі-95 тепер становить 4800 білоруських рублів за літр (у перерахунку близько 66 євроцентів). Це вже шосте подорожчання цього року.
У свою чергу правоохоронні органи Мінська попередили про "адміністративну та кримінальну відповідальність" за підготовку несанкціонованих акцій та участь у них. "У зв'язку з появою в інтернеті закликів блокувати сьогодні центральні автомагістралі Мінська ГУВС Мінського міськвиконкому нагадує про те, що подібні заклики і безпосередньо дії незаконні", - йдеться в поширеній 22 серпня заяві. Порушникам загрожує " значний штраф або адміністративний арешт", цитує "Інтерфакс" заяву мінського ГУВС.
Тим часом влада білоруської столиці заборонила також проведення пікетів на підтримку арештованого правозахисника Алеся Беляцького. "Білоруський Гельсінкський комітет" оголосив це рішення незаконним. "Постанову прийнято без підстав і без мотивації рішення", - заявив в інтерв'ю БелаПАН голова юридичної комісії організації Гаррі Погоняйло.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас