Третина українців будуть протестувати, якщо значно підвищать ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина українців будуть протестувати, якщо значно підвищать ціни

Казна та Політика
588
34,3% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова готові взяти участь в акціях протесту в разі значного підвищення цін на найнеобхідніше, пише "Сегодня".
У респондентів запитали, в яких випадках вони могли б взяти участь у законних акціях протесту (вони могли дати кілька варіантів відповідей). 25,8% опитаних сказали, що вийшли б на акції протесту у разі невиплати зарплат.
24,2% - на знак протесту проти масового скорочення робочих місць на якомусь підприємстві або в якійсь галузі. 22,5% - через низький рівень заробітних плат. 19,8% - на знак протесту проти свавілля місцевої влади. 19,4% - на знак протесту проти злочинності та беззаконня. 11,9% - на захист прав людей, чиї права були порушені. 8,3% - на підтримку вимоги імпічменту президента. 8,1% - на знак протесту проти іноземного втручання у внутрішні справи України. 6,9% опитаних готові брати участь в екологічних мітингах. 4,9% - на захист пам'яток історії та культури. 2% - на знак протесту проти дискримінації за расовими або етнічними ознаками.
При цьому 2,3% опитаних назвали іншу причину, яка їх може змусити вийти для протестів на вулицю. 27,3% респондентів сказали, що вони не вийдуть ні в якому разі. 11,4% - не змогли відповісти.
Крім цього, респондентів запитали, що, на їхню думку, краще: терпіти матеріальні труднощі заради збереження в країні порядку, чи у випадку значного погіршення умов життя вийти на вулицю з протестом.
55% опитаних відповіли, що у разі погіршення умов життя краще взяти участь у протестах, 17,4% - терпіти матеріальні труднощі, а 27,6% - не змогли відповісти. Опитування проводилося 10-17 серпня, в його рамках соціологи опитали 2007 респондентів, які мешкають в усіх областях. Статистична похибка не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас