Голова ЦВК: Ми натякнули парламенту, що 2012 р. - це рік виборів мера Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦВК: Ми натякнули парламенту, що 2012 р. - це рік виборів мера Києва

Казна та Політика
192
Центральна виборча комісія (ЦВК) не просила Верховну Раду передбачити у бюджеті на 2012 рік кошти на проведення місцевих виборів, але натякнула, що такі вибори повинні відбутися, повідомив голова ЦВК Володимир Шаповал.
"Коли буде визначено конкретну дату виборів київського міського голови відповідно до закону, тоді ми скажемо - дайте нам фінансування", - сказав Шаповал журналістам у Києві в понеділок.
Він пояснив, що Центрвиборчком подав до Верховної Ради пропозиції про те, щоб у бюджеті на 2012 рік були передбачені кошти на проведення місцевих виборів, але окремо зазначив, що ця сума без урахування фінансування виборів київського міського голови і депутатів Київської міської ради.
Шаповал підкреслив, що ЦВК на даний момент не має конкретного рішення Верховної Ради про проведення таких виборів.
"Але ми натякнули, що 2012 рік - це рік виборів київського міського голови", - додав він.
При цьому голова ЦВК не зміг назвати дату проведення місцевих виборів у Києві.
"Я це питання спеціально не вивчав", - пояснив він.
Загалом В.Шаповал вважає ненормальною ситуацію, що склалася, коли київський міський голова Леонід Черновецький тривалий час відсутній в Києві. "Це неправильно, це ненормально, але ясно, що це - політичне рішення, і попередні рішення щодо Києва були політичними", - підкреслив він.
Зокрема, голова ЦВК вважає незаконним розділення посад київського міського голови і голови Київської міськадміністрації.
Шаповал нагадав, що є тлумачення Конституційного суду з цього питання. "Наскільки цей закон з ним (тлумаченням КС) узгоджується, думаю, є питання", - підкреслив він.
Глава ЦВК також піддав критиці рішення про ліквідацію районних міських рад. "Юридично все правильно, але чи узгоджується це з громадською самосвідомістю?", - зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас