Клюєв: Україна вийшла з інвестиційної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Україна вийшла з інвестиційної кризи

Казна та Політика
540
Результати роботи економіки за сім місяців поточного року свідчать про закріплення позитивних тенденцій розвитку України.
Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв.
За його словами, це тільки база для подальших перетворень. "Попереду - велика робота. Щоб вийти на шлях впевненого прискореного розвитку, Україні потрібно ще дуже багато зробити: продовжити реформи - від пенсійної, і системи охорони здоров'я, до реформи в ПЕК, продовжити розвиток інфраструктури і дерегуляцію економіки. Ми будемо створювати умови для збільшення інвестицій в основний капітал, зміцнювати внутрішній ринок, активно займатися імпортозаміщенням та енергозбереженням", - заявив Клюєв.
Як повідомляє РБК-Україна, віце-прем'єр також заявив, що завданнями уряду на початку 2011 року було не лише закріплення зростання, але й рішення проблем, які загострила криза - це відновлення інвестиційної активності, підвищення стійкості фінансової системи і ослаблення залежності вітчизняних виробництв від коливань світових цін на сировину. Низка кроків, як вважає чиновник, сприяла поступовому розширенню внутрішнього ринку і підвищенню ролі внутрішнього попиту в забезпеченні економічного зростання.
За словами Клюєва, в поточному році підвищилася роль інвестиційного попиту - загальний обсяг інвестицій в основний капітал у січні-червні 2011 р. зріс на 15,9% проти падіння на 7,4% у січні-червні 2010 року. Така динаміка свідчить про вихід з інвестиційної кризи на тлі загальної стабілізації та зростання економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас