Експерти прогнозують стабільні ціни на скраплений газ до 2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують стабільні ціни на скраплений газ до 2012

Енергетика
182
Експерти прогнозують стабільні ціни на скраплений газ для населення до 2012 року.
Про це повідомив заступник голови правління "Дніпропетровськгазу" Дмитро Круподьоров.
За його словами, сприяти цьому буде нова аукціонна система реалізації скрапленого газу та проведення єдиного конкурсу до кінця цього року.
"Минулого року ми неодноразово стикалися з проблемами зриву торгів, завищення цін з боку виробників. Що, зрештою, призводило до перебоїв з поставками населенню, завищення цін у деяких регіонах до 200-250 гривень за балон", - зазначив експерт.
Крім того, за його словами, серйозно зросла аварійність при користуванні балонами, а перебої з поставками призвели до того, що люди масово почали заправлятися на автозаправних станціях.
На сьогодні, за оцінками Круподерова, газопостачальні компанії (облгази) забезпечені ресурсом за зниженою ціною на тривалий період.
"Це дозволяє відпускати газ для населення за ціною 130-140 гривень. Не менш важливо, що завдяки нинішній системі нам вдалося уникнути хаотичного ринку, реалізація пропан-бутану йде відповідно до вимог техніки безпеки через спеціалізовані підприємства", - зазначив він.
Крім того, експерт вважає, що поступово стабілізується ціна на скраплений газ і на автозаправних станціях, що реалізують пропан-бутан.
За його прогнозами, нинішні середньоринкові пропозиції можуть забезпечити нормальний діапазон роздрібних цін в межах 6,25-6,30 гривень/літр, що відповідає загальноприйнятим стандартам, коли ціна на скраплений газ становить близько 60% вартості бензину.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас