Меркель опирається тиску ринків у питанні випуску єдиних облігацій єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель опирається тиску ринків у питанні випуску єдиних облігацій єврозони

Казна та Політика
188
Канцлер Німеччини Ангела Меркель спробувала закрити питання про випуск облігацій єдиних єврозони як інструменту для подолання боргової кризи, заявивши, що не дозволить фінансовим ринкам диктувати політику державам, повідомляє агентство Bloomberg.
Випуск облігацій єврозони вимагатиме зміни договірних зобов'язань між країнами союзу, що "займе роки" і піде врозріз з конституцією Німеччини, заявила вона.
За її словами, до випуску єдиних облігацій можна буде вдатися в якийсь момент в "далекому майбутньому", проте в даний час це ще більше підірве економічну стабільність, тому таке рішення питання "не є правильним зараз".
"В даний час ми відчуваємо серйозну кризу, і випуск євробондів безумовно є неправильним рішенням, - заявила Меркель в інтерв'ю телеканалу ZDF в неділю. - Такий крок привів би нас до боргового союзу, а не до союзу, що гарантує стабільність. Кожна з країн єврозони повинна зробити власні кроки зі скорочення боргу".
Заклики до випуску єдиних євробондів єврозони посилилися минулого тижня на тлі посилення побоювань розростання боргової кризи в регіоні і різкого падіння європейських фондових ринків.
"Політики не можуть і просто не будуть прямувати за ринками, - заявила Меркель. - Ринки не змусять нас робити певні речі. Ми не будемо цього робити".
Німецький фондовий індекс DAX впав за підсумками минулого тижня на 8,6%. Дані про ВВП ФРН, опубліковані 16 серпня, показали дуже слабкий (0,1%) підйом економіки країни в другому кварталі відносно січня-березня цього року.
"Я не бачу нічого, що вказувало б на рецесію в Німеччині, - заявила Меркель. - Проте я бачу серйозні завдання на майбутнє, які ми почнемо вирішувати після відновлення довіри інвесторів до Європи. Також нам необхідно зробити багато чого для скорочення боргу" .
Позиція Меркель може призвести її до конфлікту з керівництвом Єврокомісії - виконавчого органу Євросоюзу, яке 19 серпня заявило, що може подати законопроект про випуск єдиних облігацій єврозони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас