На імпортних ліках наживають мільярди завдяки Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На імпортних ліках наживають мільярди завдяки Кабміну

Казна та Політика
472
Сума наданих пільг при імпорті ліків, згідно з доповіддю Кабінету міністрів, тільки за 5 місяців 2011 року склала 2,1 мільярда гривень. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна".
"За підсумками року, обсяг наданих державою пільг по ліках в 2011 році складе близько 5 мільярдів гривень! Для порівняння: Кабмін не може зараз задовольнити заявку МОЗ про 100% фінансування програм лікування через централізовані закупівлі, оскільки потрібно 5,6 мільярда гривень", - йдеться в статті.
На думку автора, при відсутності податку на додану вартість (ПДВ) схеми поставок пільгових ліків та медичних товарів є гранично непрозорими і сприяють завищенню роздрібних цін.
"Хворим на туберкульоз, СНІД, рак, гемофілію, розсіяний склероз держава може забезпечити не більше 20% необхідних ліків. Зате "Мезим", "ессенціале" та інші так звані "лікарські препарати" імпортуються в пільговому режимі, а їх постачальники, і ті, хто їх "кришує" та Кабміні і в комітеті Верховної ради з питань охорони здоров'я, отримують надприбутки. До списку медичних товарів включені такі, що не мають життєво важливого значення для лікування, і під прикриттям пільгового списку ділки і чиновники можуть за наш з вами рахунок заробляти ще більше грошей", - пише автор.
Нагадаємо, що кілька днів тому уряд скасував постанову №785, яка передбачала ввести ПДВ на низку виробів медичного призначення.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас