Яценюку не подобається ідея про об'єднання опозиції в одну партію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюку не подобається ідея про об'єднання опозиції в одну партію

Казна та Політика
2130
Лідер партії Фронт змін Арсеній Яценюк вважає недоцільним об'єднання опозиції в одну партію. "Тому що дві опозиційні партії завжди отримують більше мандатів у парламенті, ніж одна. Наприклад, останній випадок у Великобританії, коли дві опозиційні партії сформували більшість у британському парламенті", - підкреслив він в ефірі Радіо Ера. При цьому, за його словами, одне з найголовніших завдань опозиційних сил - не допустити прийняття провладною партією нового виборчого закону, який "зробить неможливим проведення демократичних виборів в Україні".
"Завдання опозиції - не дати можливості Партії регіонів переписати виборчий закон під Партію регіонів. Тому що те, що сьогодні запропонував парламенту Кабінет міністрів, є ніщо інше, як переписування закону для формування конституційної більшості під провладну партію", - підкреслив він.
Він підкреслив, що "влада діє як хунта" і її треба зупинити. "Це можна зробити, зруйнувавши монополію Партії регіонів, відновивши баланс влади. Тому результатом виборів 2012 року має стати об'єднання демократичних сил в новому парламенті, формування демократичної більшості". "Ми повинні дійсно об'єднатися (у новому парламенті - ред.). Дві колони, можливо три, які йдуть зараз на вибори як опозиційні демократичні сили, повинні чітко відповісти на питання: що і як вони роблять в новому парламенті? Така робота повинна дати 226 голосів народних депутатів, які не є васалами Партії регіонів, не підконтрольні Януковичу, а підконтрольні тільки народу України, який за них голосував", - заявив він. Нагадаємо, вчора, 17 серпня, депутат від БЮТ Андрій Шкіль заявив, що між Батьківщиною і Фронтом змін укладено попередню домовленість про узгодження кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас