Податкова "вибила" з роботодавців понад мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова "вибила" з роботодавців понад мільярда

Казна та Політика
410
Зусиллями податкових органів заборгованість по заробітній платі з початку року скоротилася на 1,089 млрд.грн. Про це повідомив заступник голови Державного податкової служби України Олександр Клименко.
Як повідомили в прес-службі податкової, за результатами перевірок додатково нараховано 217 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. До прокуратури направлено 2 тис. матеріалів на підприємства, які заборгували своїм працівникам.
"Статистика жахлива. Порушення трудового законодавства виявлені майже на всіх перевірених підприємствах - понад 95%. Кожен п'ятий роботодавець платить зарплату нижче прожиткового мінімуму, ще більший відсоток підприємств видає гроші "в конвертах", ухиляючись від податків. Звідси, відповідно, недофінансування соціальних програм з місцевих бюджетів. Розірвати це замкнене коло - першочергове завдання нашої служби", - підкреслив Клименко.
Він також поінформував, що податківцями виявлено 76 тис. працівників, які працювали без укладання трудових угод. Ще 34 тис. громадян здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації.
Клименко також повідомив, що після співбесід з роботодавцями 40 тис. підприємств підвищили рівень оплати праці, внаслідок чого бюджет додаткового отримав 79 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас