Україна визначила місце для заводу з виробництва ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна визначила місце для заводу з виробництва ядерного палива

Енергетика
454
Комісія державного концерну "Ядерне паливо" рекомендує Кабінету Міністрів затвердити майданчик біля селища Смоліно (Маловисківський район, Кіровоградська область) для розміщення заводу з виробництва (фабрикації) ядерного палива.
Про це повідомляють Українські новини з посиланням на повідомлення концерну.
18 серпня відбулося засідання комісії, за результатами якого більшістю голосів прийнято рішення рекомендувати майданчик в районі Смоліно як такий, що відповідає встановленим критеріям і вимогам для розміщення заводу з виробництва ядерного палива, йдеться в повідомленні.
Іншими варіантами для розміщення заводу були майданчики в районі Жовтих Вод (Дніпропетровська область) і в районі Славутича (Київська область).
Як повідомляв раніше Главред, 27 жовтня 2010 року "Ядерне паливо" та "ТВЕЛ" (Росія, входить до "Росатому") підписали рамкову угоду про створення СП для реалізації проекту з будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива. Частка України в ньому складе 50%+1 акція, а Росії - 50%-1 акція.
Переможцем тендеру на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва заводу став УкрНДПІпромтехнології (Жовті Води).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас