НБУ розширив максимально допустиму амплітуду річних коливань курсу гривні до 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив максимально допустиму амплітуду річних коливань курсу гривні до 5%

Валюта
1952
Національний банк України (НБУ) розширив максимально допустиму амплітуду річних коливань курсу гривні з 2% до 5%, повідомив перший заступник глави НБУ Юрій Колобов на брифінгу в п'ятницю.
За його словами, НБУ пішов на такий крок у контексті реалізації раніше досягнутих угод з Міжнародним валютним фондом про підвищення гнучкості курсу.
Разом з тим перший заступник глави НБУ підкреслив, що на поточний момент немає ніяких підстав очікувати одномоментного посилення або ослаблення гривні в зазначених параметрах.
"Зараз не бачимо жодних підстав, щоб коливалися в ту чи іншу сторону більш ніж на 2-5%", - підкреслив він.
За його словами, попит і пропозиція на міжбанківському ринку поки знаходяться на рівні, близькому до паритетного.
Ю.Колобов також повідомив, що за період з початку року і до 17 серпня чисті валютні надходження від нерезидентів склали $9,4 млрд.
Як повідомила прес-служба НБУ, такі валютні надходження сприяли формуванню чистої пропозиції інвалюти на міжбанку в першому півріччі в розмірі понад $1,251 млрд (у доларовому еквіваленті).
"У цих умовах НБУ проводить інтервенції як з купівлі інвалюти, так і з її продажу. Їх сальдо є позитивним і перевищує $354 млн (з початку року - ІФ)", - вказується в прес-релізі НБУ, наданому журналістам у п'ятницю.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький, міжнародні резерви досягли до 19 серпня $38,35 млрд, збільшившись з початку року на 10,9%. При цьому, за його словами, чисті міжнародні резерви на 19 серпня перевищували $21 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас