Міненерговугілля: Ситуація на ринку нафтопродуктів залишається під контролем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля: Ситуація на ринку нафтопродуктів залишається під контролем

Енергетика
134
Більшість учасників роздрібного ринку нафтопродуктів дотримується встановленого експертно-аналітичною групою при уряді цінового коридору, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту нафтогазової промисловості та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін.
"Станом на 18 серпня ціна дизельного пального за розрахунковою формулою становила 9,61 грн/л, бензину А-95 - 10,24 грн/л. При цьому фактичні середні ціни по Україні на бензин А-95 - 10,26 грн/л, дизпальне - 9,68", - сказав він.
У той же час К.Бородін відзначив, що великі мережі АЗС (Shell, WOG, OKKO, "ЛУКОЙЛ" і кілька регіональних компаній) продовжують утримувати ціни вище коридору.
"Ціни на бензин і дизпальне трохи вище коридору тільки в декількох брендових мережах, які протиставляють себе позиції уряду. При цьому середня ціна ринку щодня потроху знижується, а в цілому ситуація на ринку є стабільною і прогнозованою", - констатував К.Бородін.
Він також зазначив, що основним завданням ринку Міненерговугілля сьогодні бачить накопичення запасів пального напередодні скасування з 1 вересня пільгових ставок акцизного збору.
"Це дозволить зробити більш плавним підвищення цін на пальне, якщо воно взагалі відбудеться", - пояснив К.Бородін.
"Якщо зниження світових цін стане стійким, то Міненерговугілля буде ініціювати перегляд цінового коридору на експертно-аналітичній групі", - сказав він.
Як повідомлялося, Верховна Рада 7 квітня цього року прийняла закон про зниження акцизу на бензин на EUR50/тонна і дизельне пальне на EUR20-30/тонна до 31 липня 2011 року. На початку липня парламент в рамках поправок до Податкового кодексу продовжив дію цих пільгових акцизів до 31 серпня, проте цей закон набрав чинності лише 6 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас