ЄЦБ уперше з лютого дав кредит у доларах на 500 млн у рамках регулярних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ уперше з лютого дав кредит у доларах на 500 млн у рамках регулярних аукціонів

Кредит&Депозит
252
Європейський центральний банк (ЄЦБ) вперше з лютого поточного року видав кредит у доларах в рамках щотижневих безлімітних аукціонів з надання ліквідності банкам єврозони в американській валюті. Обсяг угоди - 500 млн доларів, у тендері взяв участь лише один банк, свідчить повідомлення регулятора. Термін кредиту - сім днів, фіксована ставка - 1,1% річних.
Рада керуючих ЄЦБ в кінці грудня минулого року прийняла рішення про продовження операцій своп з Федеральною резервною системою США і надання банкам єврозони кредитів в американській валюті. Кошти виділяються кредитним інститутам при наявності необхідної застави.
Механізм валютних свопів з ФРС США і доларові аукціони були відновлені в травні 2010 року у відповідь на загострення ситуації з короткостроковою ліквідністю в цій валюті на ринках єврозони.
Найбільші суми були видані в минулому році: 9,2 млрд доларів - 12 травня, 5 млрд - 27 травня та 1,03 млрд - 20 травня. Термін кредитування в основному становить сім, вісім чи шість днів. Виняток склали лише два аукціони в 2010 році: з надання коштів з 20 травня на 84 дні і з 23 грудня - на 14 днів.
Регулятор з середини минулого року щотижня проводив подібні аукціони, однак попит був не завжди. Востаннє в рамках цієї операції ЄЦБ виділив 70 млн євро під 1,16% річних в кінці лютого 2011 року. Аналогічні суми надавалися їм з початку січня поточного року, учасником аукціону завжди був один банк, його заявка задовольнялася повністю. З серпня і до кінця минулого року в рамках цих операцій гроші надавалися практично щотижня, але в обсягах не більше 75 млн євро. З початку червня по середину серпня кредити не видавалися.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас