Біля АЕС Фукусіма стався новий сильний землетрус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля АЕС Фукусіма стався новий сильний землетрус

Казна та Політика
847
Землетрус магнітудою 6,5 стався біля східного узбережжя Японії недалеко від префектури Фукусіма, де розташована однойменна АЕС, практично зруйнована попереднім стихійним лихом.
За даними сейсмологів, епіцентр землетрусу - за 113 км від міста Фукусіма, його осередок залягав на глибині 39 кілометрів, повідомляє РИА Новости.
Японське метеорологічне агентство оголосило, що магнітуда землетрусу склала 6,8, і попередило про загрозу виникнення цунамі, висота якого, за їхніми прогнозами, не повинна була перевищувати 50 сантиметрів.
Як відомо, Японія ще не оговталася від руйнівного землетрусу магнітудою 9,0, який стався 11 березня на північному сході країни, спричинивши цунамі заввишки більше десяти метрів.
Після землетрусу і цунамі на АЕС "Фукусіма-1" була зафіксована серія аварій, викликаних виходом з ладу системи охолодження. В результаті інцидентів на АЕС сталося кілька витоків радіації, що змусило владу евакуювати людей з 20-кілометрової зони навколо станції, ввести заборону на перебування людей в зоні відчуження, а також направити настійні рекомендації з евакуації жителів низки районів, розташованих в радіусі 30 кілометрів і більше від АЕС.
За останніми даними, жертвами удару стихії стали понад 15,7 тисячі осіб. Зниклими безвісти вважаються 4,7 тисячі осіб.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас