Українці більше не вірять Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці більше не вірять Януковичу

Казна та Політика
3313
Соціологи констатують різке падіння рівня довіри до Президента України Віктора Януковича і влади в цілому.
Про це під час прес-конференції в Києві повідомив генеральний директор компанії TNS Микола Чурилов.
За його словами, найвищий рівень довіри до нової влади дослідники відзначали у квітні-травні 2010 року.
Відповідно до результатів дослідження, проведеного в липні 2011 р., ступінь довіри до Президента знизився до -0,8%, тобто йому певною мірою довіряють близько 30% громадян України. Показники прем'єр-міністра Миколи Азарова гірші: якщо 3-4 місяці тому відсотковий показник довіри до нього становив -0,2-0,1%, то зараз йому певною мірою довіряють на -1,1% (15-18% населення).
За словами М.Чурилова, в той же час дослідження виявило, що серед політиків найнижчий рівень довіри у екс-президента України Віктора Ющенка. "Я думаю, за декілька тижнів або місяців ми зможемо занести його до Книги Гіннеса: близько 85-90% населення абсолютно не довіряють цій людині". Коефіцієнт довіри до В.Ющенка склав -1,75% і продовжує падати.
Крім того, за даними дослідження, різко впав рівень довіри до лідера партії "Сильна Україна", віце-прем'єр-міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка: якщо 3-4 місяці тому він міг конкурувати з Януковичем, то зараз ступінь довіри знизився.
Відповідно до результатів дослідження, перше місце за рівнем довіри українців посів голова партії "Фронт Змін", народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк: йому довіряє близько 40% населення.
Також Чурилов зазначив, що в порівнянні з даними 2-3-місячної давності, різко впав рівень довіри і бажання голосувати за Партію регіонів. Якщо раніше 29-30% громадян готові були проголосувати за ПР, то зараз цей показник становить близько 20%. У той же час експерт зауважив, що, незважаючи на різке зниження рейтингу "регіоналів", їх показник найвищий серед інших політичних партій.
За даними дослідження, за партію "Сильна Україна" Тігіпка готові голосувати 1,3% населення. "Можливо тому й виникло бажання злитися з іншою політичною силою, тому що довіру до "Сильної України " вичерпано", - підкреслив М.Чурилов, коментуючи наміри Партії регіонів і "Сильною Україною" об'єднатися.
Він також повідомив, що серед інститутів влади найнижчий рівень довіри населення до суду - йому певною мірою довіряють 10-15% громадян України. Невисокі показники також має прокуратура і міліція. Українці більше довіряють армії.
Разом з тим експерт відзначив досить високий рівень довіри до вітчизняних ЗМІ. Однак якщо в травні більшість населення повністю їм довіряла, то зараз лише 50% громадян певною мірою довіряють пресі. Російські ЗМІ програють українським за ступенем довіри в нашій країні, іншим зарубіжним мас-медіа довіряють ще менше
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас