Співробітник SEC звинуватив роботодавця у знищенні документів про великих гравців з Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітник SEC звинуватив роботодавця у знищенні документів про великих гравців з Уолл-стріт

Кримінал
543
Співробітник Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватив роботодавця в тому, що той майже за 20 років знищив як мінімум 9 тис. документів про великих гравців з Уолл-стріт.
Ліквідована інформація спливала в розслідуваннях щодо таких фінансових гігантів, як Goldman Sachs, Deutsche Bank, Lehman Brothers, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo, Bank of America, SAC Capital Advisors, а також фонду "афериста століття" Бернарда Медоффа. Незвичайною практикою SEC зацікавився її співробітник Дарсі Флінн.
Він з'ясував, що частина інформації, яка проходить по справах, які пізніше були закриті за відсутністю явних порушень ще на попередній стадії, просто відправляється в шредер. "SEC знищувала такі документи як мінімум з 1993 р., якщо не раніше, і така практика була поширена до липня 2010 р.", - заявив адвокат Флінна Гері Агірре.
"Якщо заяви Флінна вірні та було умисне знищення 9 тис. документів, то це шкодить SEC при розгляді складних справ, а також ставить під питання здатність організації каталогізувати документацію", - вважає сенатор Чарльз Гресслі.
У самій SEC відмовилися коментувати запит, однак її прес-секретар Джон Нестер зауважив, що організація не зобов'язана зберігати кожен документ - будь то виписка по рахунках або газетна вирізка, - яка виявляється в розпорядженні агентства. Він запевнив, що про документи, які належали до так і не відкритих справ, зберігаються записи, а термін зберігання 25 років поширюється тільки на ті дані, які проходили по слідству.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас