Суд прийняв рішення залишити Тимошенко під вартою і оголосив перерву до 22 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд прийняв рішення залишити Тимошенко під вартою і оголосив перерву до 22 серпня

Кримінал
351
Печерський районний суд м. Києва оголосив перерву в судовому засіданні у справі екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до 9:30 22 серпня. Суд залишив без задоволення клопотання захисту Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу на будь-яку іншу не пов'язану з триманням під вартою. Про це повідомляє кореспондент РБК-України.
Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв. Для прийняття рішення за клопотанням про зміну запобіжного заходу Тимошенко була оголошена перерва. За результатами наради запобіжний захід залишилася без змін: суд послався на відсутність на те підстав.
Раніше, Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про залучення ряду матеріалів. Таке рішення ухвалив суддя Родіон Кірєєв.
Були залучені довідка з інституту української мови про значення слова "директиви", роздруківка з інтернет-видання news.ru від 19 січня 2009 р., лист з інтернет-видання "Українська правда" і результати дослідження Датського Гельсінської спілки з прав людини. На думку суду, інші матеріали - передчасні.
Відзначимо, в клопотанні Тимошенко ще йшла мова про витребування висновків аудиторської компанії Ernst & Young а також контрактів за 2008-2009 рр.. "Нафтогазу" і "Укртрансгазу".
Нагадаємо, сьогодні суд задовольнив клопотання Тимошенко про залучення Миколи Титаренко в процес в якості захисника.
Сьогодні під час засідання Юлія Тимошенко заявила, що не буде давати свідчення у справі до тих пір, поки Печерський райсуд Києва не розгляне клопотання захисту про додавання до матеріалів справи ряду документів. Тимошенко також просила викликати свідків: екс-заступника голови Головного контрольно-ревізійного управління України Наталію Рубан і колишнього міністра Кабінету міністрів Петра Крупка до початку її надання свідчень.
Раніше захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Юрій Сухов подав клопотання про допуск до підсудної особистого лікаря у зв'язку з її хворобою. Таке прохання він пояснив необхідністю зробити аналіз крові Тимошенко. У відповідь суддя Родіон Кірєєв заявив, що вже ухвалив порядок розгляду клопотань, і що Тимошенко був запропонований лікар в СІЗО, від послуг якого вона відмовилася. Він зазначив, що лікаря їй нададуть у встановленому законом порядку, тому що такі питання в суді не вирішуються. Кірєєв заявив, що суд може викликати лікаря, тільки якщо комусь стало погано в залі суду.
Захисник Микола Сірий підкреслив, що питання про виклик лікаря стоїть вже 2 доби. "Мова не йде просто про нежить, мова йде про захворювання, що має не тільки зовнішні симптоми, але і внутрішні", - заявив Сірий.
Раніше суд ухвалив такий порядок засідання: клопотання про допуск Миколи Титаренко в якості захисника, потім свідчення Тимошенко, потім виклик свідків, питання про витребування і додавання до матеріалів справи ряду документів і в кінці клопотання про зміну запобіжного заходу підсудної.
Нагадаємо, вчора, 17 серпня, Юлія Тимошенко відмовилася давати свідчення, пославшись на те, що їй необхідний час для підготовки, а також на відсутність на засіданні захисників адвокатів Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка.
Сьогодні в суді присутній представник посольства США.
Вчора суд ухвалив витребувати контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом", контракт купівлі-продажу газу між "Нафтогазом" і RosUkrEnergo за 2008 р., лист з ГоловКРУ і результати допиту народного депутата України Володимира Олійника.
Також суд допитав колишнього керівника служби прем'єр-міністра України Михайла Левинського, колишнього уповноваженого Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського, екс-Президента України Віктора Ющенка.
Екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко інкримінують перевищення службових повноважень при підписанні газового контракту між НАК "Нафтогаз Україна" і "Газпромом" на початку 2009 р. (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України). 5 серпня 2011 суд змінив їй запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт, після чого Тимошенко помістили в Лук'янівське СІЗО. Цей крок викликав широкий міжнародний резонанс.
Нагадаємо, в лютому 2001 р., незабаром після відставки з поста віце-прем'єра з ПЕК в уряді Ющенка, Тимошенко також була поміщена до Лук'янівського СІЗО. Тоді її звинувачували у несплаті податків і контрабанді російського газу в Україну під час її управління компанією ЄЕСУ. У березні того ж року Печерський райсуд визнав безпідставними ці звинувачення - і Тимошенко вийшла на свободу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас