Дадлі: Обіцянка ФРС утримувати ставку на близькому до нуля рівні підтримає економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дадлі: Обіцянка ФРС утримувати ставку на близькому до нуля рівні підтримає економіку США

Казна та Політика
164
Обіцянка Федеральної резервної системи (ФРС) утримувати базову відсоткову ставку на близькому до нуля рівні, принаймні, до середини 2013 року, має підштовхнути економіку США до зростання, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільям Дадлі.
Після цієї обіцянки, що прозвучала за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) 9 серпня, "відсоткові ставки US Treasuries істотно знизилися, що має підтримати економічну активність і ринок праці", цитує слова Дадлі агентство Bloomberg.
"Я хотів би зазначити, однак, що ситуація на фінансових ринках залишається нестійкою, і фондовий ринок, особливо, дуже волатильним", - сказав він.
На серпневому засіданні FOMC прийняв рішення про збереження цільового діапазону базової відсоткової ставки від нуля до 0,25% річних. У підсумковій заяві ФРС за підсумками засідання міститься зауваження про намір утримувати ставки на "дуже низькому рівні" щонайменше до середини 2013 року. Крім того, Центробанк заявив, що готовий до застосування додаткових інструментів для підтримки економіки країни.
На цьому тлі прибутковість десятирічних US Treasuries упала на 6 базисних пунктів - до 2,1%.
І хоча ФРС не зазначила, які саме інструменти вона планує використовувати, її глава Бен Бернанке раніше заявляв, що може розглянути можливість запуску третього раунду кількісного стимулювання.
Федеральний резерв утримує ставку в цільовому діапазоні від 0% до 0,25% річних з грудня 2008 року. В рамках двох раундів кількісного стимулювання він викупив папери на загальну суму $1,7 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас