Комісію з цінних паперів США звинуватили у знищенні документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісію з цінних паперів США звинуватили у знищенні документів

Казна та Політика
562
Комісію з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission, SEC) звинуватили у знищенні понад 9 тисяч документів, пов'язаних з попереднім розслідуванням справ компаній SAC Capital, Bernard Madoff, Goldman Sachs і деяких інших фінансових організацій. Про це з посиланням на члена судового комітету Сенату США Чарльза Гресслі повідомляє The Financial Times.
Гресслі дізнався про можливі порушення від співробітника SEC і відразу звернувся з проханням розібратися в ситуації до голови Комісії Мері Шапіро. У самій комісії на лист сенатора поки не відповіли, проте, за словами представника SEC, не всі документи зобов'язані постійно зберігатися в агентстві. Так, згідно з нормативами, термін зберігання інформації, що використовується в розслідуванні, становить 25 років.
В офіційній відповіді сенатору Гресслі SEC, за припущенням Financial Times, може пояснити знищення документів тим, що вони відносися до лише до попереднього, а не повноцінного розслідування. Термін зберігання в 25 років на такі матеріали не поширюється.
Проте, за словами сенатора, у документах за період з 1993 по 2010 рік могла міститися дуже важлива інформація, необхідна для завершення розслідування низки гучних справ про фінансові порушення. В офіційному листі голові SEC Гресслі зажадав надати повний звіт про знищені матеріали до кінця серпня. За даними The Wall Street Journal, дії SEC можуть бути розцінені як порушення федерального закону і спричинити кримінальну відповідальність причетних осіб.
Розслідування діяльності декількох найбільших американських банків, у числі яких опинилися JPMorgan Chase, Citigroup, Morgan Stanley і Goldman Sachs Group, Комісія з цінних паперів і бірж США почала в середині 2010 року. Зокрема, SEC зацікавилася оборудками організацій з іпотечними цінними паперами, здійсненими напередодні кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас