Кравчук: Ющенко має сидіти поруч з Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кравчук: Ющенко має сидіти поруч з Тимошенко

Кримінал
4711
Колишній президент (1991-1994) Леонід Кравчук вважає, що екс-президент (2005-2010) Віктор Ющенко несе відповідальність за підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Про це він сказав на прес-конференції.
"Він - один з винуватців. Він має сидіти поруч з Тимошенко", - сказав Кравчук.
Він підкреслив, що якщо суд вважає колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною в укладенні зазначених угод, то Ющенко повинен не давати свідчення проти неї, а також відповідати за ці угоди.
Зокрема, як підтвердження своєї позиції, Кравчук нагадав, що Міністерство закордонних справ Росії заявило про те, що угоди підписувалися відповідно до законодавства двох країн і за згодою президентів.
Крім того, він зазначив, що представники влади Росії звинуватили Ющенка у брехні при дачі показань у справі Тимошенко.
Кравчук підкреслив, що Ющенко втручався у перебіг газових переговорів і з нього необхідно запитувати так само, як і з екс-прем'єра.
Як повідомлялося, 17 серпня під час дачі свідчень на засіданні Печерського районного суду Києва у справі Тимошенко щодо газових контрактів Ющенко повідомив, що вважає підписання газових угод з Росією в 2009 зумовленим політичними мотивами екс-прем'єра. Ющенко є свідком у справі проти Тимошенко, якою екс-прем'єр звинувачується у підписанні в січні 2009 року невигідних для України газових угод з Росією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас