Уряд затвердив єдині підходи формування тарифів на житлокомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив єдині підходи формування тарифів на житлокомпослуги

Енергетика
733
Кабінет міністрів України затвердив п'ять порядків з єдиними підходами для всіх регіонів з формування тарифів на житлово-комунальні послуги.
Згідно з постановою уряду №869 від 1 червня 2011 року, опублікованому в газеті "Урядовий кур'єр" в четвер, затверджено п'ять Порядків, зокрема, формування тарифів на теплову електроенергію, її виробництво, транспортування і постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячою водою.
Крім того, документом затверджено Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення; Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій; Порядок розрахунку роздрібного тарифу на електричну енергію, а також Порядок встановлення роздрібних цін на природний газ для населення.
Однак, ще 10 серпня 2011 р. прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства повідомляла, що відомство ще продовжує опрацьовувати варіанти стратегії єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.
"На сьогоднішній день ще опрацьовуються варіанти стратегії єдиної тарифної політики, які найближчим часом будуть передані на розгляд керівництва країни", - повідомили в прес-службі.
Раніше Національна комісія регулювання ринку комунальних послуг пояснювала, що мова йде саме про єдиний порядок формування тарифів, а не про єдині тарифи по Україні.
Нацкомпослуг створена указом президента №743/2011 від 8 липня 2011 року та буде встановлювати тарифи на комунальні послуги за вже затвердженими Національною комісією регулювання електроенергетики (НКРЕ) порядками та процедурами їх формування до прийняття своїх нормативно-правових актів щодо встановлення тарифів.
До прийняття Нацкомпослуг своїх нормативно-правових актів у частині регулювання та контролю дотримання суб'єктами господарювання умов і правил здійснення діяльності у сфері теплопостачання та централізованого водопостачання і водовідведення, передбачених ліцензіями, виданими в установленому порядку, вони також будуть керуватися напрацьованою НКРЕ документацією. < / p>
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас