Експерт: До кінця року ціна на золото може скласти 1800-1900 дол./ унція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: До кінця року ціна на золото може скласти 1800-1900 дол./ унція

Банківські метали
672
Через політичний вплив прогнози робити складно, але все ж можна припустити, що ціна складе 1800-1900 долар за унцію, вважає керуючий німецьким фондом Nestor Gold Fonds Вальтер Верлі, передає Handelsblatt.
За його словами, у цін на золото ще є потенціал зростання, в тому числі завдяки збільшенню інтересу до нього центробанків із країн, що розвиваються. "У цін на золото ще є потенціал зростання. Перш за все, якщо на ринках збережеться нестабільність. Боргова криза ще не закінчилася. Поки що політики, на жаль, демонструють прагнення до консолідації в основному на словах. Макроекономічні ризики залишаються. І центробанки вже не настільки незалежні від політики, наскільки повинні бути", - зазначив він.
Економіст відзначив, що в минулому році купівля центробанками золота вперше перевищила продаж. "Поступово все більше золота купують банки з країн, що розвиваються, таких як Китай, Індія і Росія. Це означає, що золото має довгостроковий потенціал", - вважає Верлі.
На думку експерта, зростання ціни на золото не свідчить про його переоцінку, або про наявність "бульбашки" на ринку. "Ніякої бульбашки немає - золото не переоцінене. В нашому фонді ми не відчуваємо якоїсь метушні інвесторів. Страх перед дефолтами та інфляцією все ще непокоїть їх", - заявив Верлі.
У той же час, за словами експерта, якщо макроекономічна ситуація заспокоїться, інвестори в золото повинні стати обережнішими. "Але поки що світ далекий від цього. Ознаками утворення бульбашки можуть бути також сильне зростання інвестицій в ETF (фонди, що торгуються на біржі), орієнтованих на золото, і стрибок вартості золотодобувних компаній, особливо розвідувального спрямування. Крім того, інвесторам потрібно стежити і за притоками і відтоками коштів у фонди, що спеціалізуються на золоті. Я завжди звертаю увагу, коли преса втрачає критичне ставлення до подій на ринку, наприклад, коли бульварні ЗМІ активно рекламують купівлю золота. Для мене це явна ознака бульбашки", - зазначив аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас