Житлові будинки в Україні мають бути обов'язково обладнані лічильниками гарячої води і тепла до 2015 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житлові будинки в Україні мають бути обов'язково обладнані лічильниками гарячої води і тепла до 2015 р.

Енергетика
287
Законопроект "Про комерційний облік теплової енергії і води у сфері комунальних послуг", розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд), передбачає обов'язкове встановлення побудинкових лічильників гарячої води і тепла в багатоквартирних будинках до 1 січня 2015 р.
Згідно з текстом законопроекту, наявність таких лічильників є умовою для централізованого забезпечення будинків теплом і водою.
Згідно з документом, комерційний (приладовий) облік теплової енергії/води - це визначення за допомогою вузла обліку обсягу споживання та/або реалізації теплової енергії/об'єму води, на підставі якого проводяться взаєморозрахунки між споживачами та суб'єктами господарювання, що надають послуги з централізованого опалення, постачання теплової енергії, холодної і гарячої води. Облік води лічильниками, встановленими в квартирах багатоквартирних будинків, не є комерційним.
Крім того, фізособи-власники будинків повинні обладнати свої будинки лічильниками до 1 січня 2014 року, інші споживачі - до 1 січня 2013 року.
При цьому на будівлі, що перебувають в аварійному та ветхому стані і підлягають знесенню, а також на будівлі, що підлягають реконструкції або капремонту до 1 січня 2015 року, ці терміни не поширюються.
Законопроект передбачає, що фінансування робіт з оснащення багатоквартирних будинків лічильниками здійснюється за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, а також коштів власників або співвласників будинків. При цьому встановлення лічильників у приватних будинках фінансується коштом їхніх власників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас