Мінський автомобільний завод отримав пропозицію від ГАЗ про купівлю 25% акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінський автомобільний завод отримав пропозицію від ГАЗ про купівлю 25% акцій

Казна та Політика
257
Російська група ГАЗ хоче купити 25% Мінського автомобільного заводу, розповів генеральний директор МАЗ Олександр Боровський, передає РИА "Новости".
Він нагадав, що зараз йде робота зі створення холдингу МАЗ-КамАЗ. Боровський підкреслив, що пропозиції двох російських компаній не є взаємовиключними: "Якщо ми наречена, чому не жити з двома женихами. Все одно ні в кого не буде контрольного пакету".
Вже визначена незалежна оцінна компанія. Результат планується отримати до кінця року.
Про інтерес ГАЗ в особі холдингу "Російських машин" до МАЗ стало відомо на початку серпня. Джерела, наближені до переговорів, уточнювали, що розглядається можливість і передачі в управління групі ГАЗ Мінського автозаводу, і купівлі міноритарних пакетів або інвестиційних пакетів. Глава "Російських машин" Олександр Філатов підтвердив інтерес до створення альянсу.
Союз МАЗу і КамАЗу був запропонований у лютому держкорпорацією "Ростехнології". Після додаткової емісії акцій "КамАЗу" за російським сценарієм білоруська сторона мала отримати в акціонерному капіталі компанії пакет акцій в обмін на 100% акцій МАЗу. Мінськ заявив, що віддасть не більше 49% МАЗу. В процесі переговорів білоруси оцінили актив в 2,5 млрд доларів. Російська сторона визнала ціну завищеною і запропонувала опустити до 1 млрд доларів. Перший віце-прем'єр Білорусії Володимир Семашко планував підготувати проекти документів до кінця року. Наприкінці червня глава "Ростехнологій" Сергій Чемезов попередив, що переговори затягуються з політичних причин.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас