Держфінпослуг наполягає на правомірності введення тимчасової адміністрації в кредитну спілку "Перше кредитне товариство" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг наполягає на правомірності введення тимчасової адміністрації в кредитну спілку "Перше кредитне товариство"

Кредит&Депозит
411
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг наполягає на правомірності введення тимчасової адміністрації в кредитну спілку"Перше кредитне товариство" (Одеса).
Про це йдеться в повідомленні комісії.
"Законність (правомірність) застосування з боку Держфінпослуг до кредитної спілки заходів впливу у вигляді введення тимчасової адміністрації була підтверджена судовими інстанціями - апеляційною і рішенням Вищого адміністративного суду України", - сказано в ньому.
Згідно з повідомленням, з липня 2009 року по липень 2010 року в Держфінпослуг надійшло 643 скарги від вкладників кредитної спілки.
При цьому, як наголошується в повідомленні, протягом даного періоду з боку кредитної спілки відбувалося масове неповернення внесків (вкладів) на депозитні рахунки його членів.
Держфінпослуг підкреслює, що підставою для усунення в липні 2010 року керівництва фінустанови від управління та призначення тимчасової адміністрації було систематичне невиконання кредитною спілкою приписів комісії.
За даними регулятора, на липень 2010 року заборгованість кредитної спілки перед вкладниками становила близько 100 млн гривень, що також було підставою для введення тимчасової адміністрації.
Як повідомляло агентство, голова наглядової ради "Першого кредитного товариства" Андрій Азаров просить Господарський суд Одеської області розпочати процедуру його санації.
Кредитна спілка звинувачувала Держфінпослуг у корупції і рейдерських діях при введенні тимчасової адміністрації в спілку.
Держфінпослуг ввела тимчасову адміністрацію в "Перше кредитне товариство" 8 липня 2010 р.
У березні 2010 року комісія призупинила йому ліцензію на залучення внесків на депозитні рахунки у зв'язку з невиконанням приписів та порушенням законодавства.
Кредитна спілка "Перше кредитне товариство" заснована 16 серпня 1995 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас