ЦБ Швейцарії посилив боротьбу з різким зростанням курсу нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Швейцарії посилив боротьбу з різким зростанням курсу нацвалюти

Казна та Політика
450
Швейцарський національний банк (ШНБ, ЦБ країни) в середу оголосив про посилення заходів для боротьби з різким зміцненням курсу швейцарського франка.
Як сказано в повідомленні ШНБ, вжиті раніше заходи позитивно позначаються на вартості франка, однак він як і раніше залишається "надзвичайно переоціненим".
У зв'язку з цим Центробанк прийняв рішення ще збільшити обсяг наданої ринку ліквідності, що має зробити негативний тиск на ставки грошового ринку і сприяти зниженню курсу франка.
ШНБ підвищує обсяг коштів, які можуть перебувати на безстрокових депозитах банків у ЦБ, до 200 млрд франків ($235 млрд) з рівня в 120 млрд франків, встановленого минулого тижня.
Для того, щоб досягти нового показника якомога швидше, швейцарський Центробанк продовжить викуповувати власні векселі, що перебувають в обігу, а також використовувати валютні свопи.
Банк також підтвердив, що може вжити додаткових заходів для боротьби зі зміцненням гривні в разі потреби.
Франк продовжує зміцнюватися в середу після рішення ШНБ: інвестори вважають, що оголошені заходи будуть недостатні для того, щоб подолати різке зростання курсу нацвалюти.
Вартість франка піднімається щодо 16 основних світових валют, повідомляє Bloomberg.
Курс франка до долара США піднявся до 78,73 сантима з 79,62 сантима на закриття ринку у вівторок. Відносно євро франк зріс у ціні до 1,1329 з 1,1471 франка напередодні.
З початку 2011 року франк, який є однією з основних валют "тихої гавані", подорожчав на 19% щодо долара і на 11% відносно євро, 9 серпня курс швейцарської нацвалюти до долара підскочив до рекордних 70,71 сантима, до євро - також до рекордних 1,0075 франка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас