Бойко дає свідчення проти Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко дає свідчення проти Тимошенко

Енергетика
1116
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко підписала газові контракти з Росією в 2009 році через необхідність покрити борг газової корпорації Єдині енергетичні системи України перед Міністерством оборони Росії у розмірі 0,4 млрд дол. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко під час дачі свідчень у справі екс-прем'єра в Печерському районному суді Києва.
"Я вважаю, що ключовим моментом, який її змусив підписати цю газову угоду, була наявність заборгованості корпорації ЄЕСУ", - зазначив міністр. На його думку, оскільки в результаті укладення газових контрактів ціна за газ для України була набагато вище ціни в 2008 році, коли на ринку був посередник - компанія RosUkrEnergo (Швейцарія), то, згідно з логікою, в разі усунення посередника вартість газу мала б знизитися.
Тому Бойко вважає, що уряд України при підписанні газових угод керувався якимись іншими причинами.
Як відомо, Печерський районний суд Києва розглядає кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко у перевищенні службових повноважень у 2009 році при підписанні контрактів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
Тимошенко звинувачується в тому, що 19 січня 2009 року затвердила директиви Кабміну як колегіального органу на укладення економічно невигідних для України газових контрактів з Росією, за які насправді, за даними досудового слідства, уряд голосувати відмовився. Екс-прем'єр стверджує, що підписаний нею документ хоч і є директивою, але фактично це її особисте доручення як прем'єра, яке, за її словами, вона мала право давати.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас