Більшість продовольчої допомоги голодуючим в Сомалі розкрадають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість продовольчої допомоги голодуючим в Сомалі розкрадають

184
Мішки з зерном, арахісову олію та інші продовольчі товари, призначені для голодних сомалійців, крадуть і продають на ринках, що підриває міжнародні зусилля з надання допомоги голодуючим. Про це заявила прес-секретар Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Крістіан Бертом, повідомляє Associated Press.
К.Бертом визнала, що ВПП проводить розслідування крадіжки продовольства в Сомалі вже протягом двох місяців, і додала, що не має планів щодо скорочення допомоги.
Вона заявила, що веде розслідування шахрайства, оскільки основні продукти харчування, призначені для голодуючих сомалійців, крадуть і продають на ринках Могадішо. Досі не виявлено жодної схеми великомасштабного шахрайства.
Кожен місяць в Сомалі надходить 5 тис. тонн їжі. За словами К.Бертом, це було б неправдоподібно, якби половина цього продовольства була викрадена, оскільки для цього потрібні величезні логістичні операції.
Нагадаємо, раніше США заявили, що виділяють додаткові 105 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу жертвам голоду в Східній Африці.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас