Вчені придумали, як вилікувати інтернет-залежність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені придумали, як вилікувати інтернет-залежність

86
Група дослідників з інженерного факультету Кембріджського університету запропонувала нескладні рекомендації, покликані допомогти людям контролювати своє використання Інтернету та цифрових технологій.
Отже, людям, які мають залежність від комп'ютерних технологій, належить дотримуватися такої "збалансованої комунікативної дієти":
1. Перед тим як змінювати свої звички, їх треба усвідомити; ведіть щоденник використання комп'ютера і сидіння в Інтернеті.
2. Тримайте комп'ютери та ігрові приставки в центральному приміщенні дому, щоб члени сім'ї не сиділи за комп'ютерами поодинці в своїх кімнатах.
3. Введіть правила на основі консенсусу (наприклад, домовтеся не обідати перед комп'ютером).
4. Подавайте приклад іншим (особливо це стосується батьків).
5. Будьте вірні собі (у всіх є різна потреба у використанні Інтернету та цифрових технологій і різна тяга до них; особливо не вірте ні позитивним, ні негативним публікаціям у пресі про веб-вплив на психіку).
Список порад був складений вченими на основі проведеного дослідження "цифрового" життя 1269 британців, 1020 американців, 1132 австралійців і 1178 китайців. Третина опитаних відчували себе обтяженими надлишковими цифровими комунікаціями. Їх суб'єктивна задоволеність життям була нижчою, ніж у тих, хто зміг поставити інтернет-спілкування під контроль.
Професор Джон Кларксон і його колеги провели також докладне дослідження 63 сімей з чотирьох країн, які щогодини фіксували користування Інтернетом, комп'ютерами і мобільними телефонами.
Результати справили сильне враження насамперед на учасників - і навіть змусили їх переглянути свої звички. Виявилося, що лише 36% дорослих і 43% молоді 10-18 років свідомо обмежують своє користування Інтернетом. В цілому 42% дорослих і дітей обмежують час, який проводять в соціальних мережах, 20% контролюють потік текстових повідомлень, 19% - електронних.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас