Інфляція у Великобританії в липні прискорилася до 4,4%, вище очікувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії в липні прискорилася до 4,4%, вище очікувань

Казна та Політика
139
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії зросли в липні 2011 року до 4,4% у річному вирахуванні з 4,2% у червні, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували, що споживчі ціни зростуть на 4,3% відносно липня 2010 року.
Відносно червня ціни не змінилися, тоді як експерти очікували зниження показника на 0,1%, як і місяцем раніше.
На минулому тижні глава Банку Англії Мервін Кінг заявив, що інфляція в країні опуститься нижче цільового рівня, встановленого британським ЦБ на позначці в 2% у річному вираженні, в 2013 році після того, як ослабне вплив таких тимчасових факторів, як дорогі енергоносії і продовольство.
Тим часом Кінг буде змушений знову направити прем'єр-міністру Девіду Камерону лист з поясненням, чому темпи зростання споживчих цін перевищують цільовий рівень. Глава британського ЦБ за законом зобов'язаний звітувати перед главою уряду щоразу, коли інфляція перевищує визначений поріг більш ніж на 1 процентний пункт.
Показник базової інфляції (Core CPI), не включає в себе ціни на продукти харчування, тютюнові вироби, алкоголь та енергоносії, у липні склав 3,1% проти 2,8% місяцем раніше. Аналітики чекали зростання до 3%.
Продукти харчування подорожчали на 6,2% в річному вираженні, одяг - на 3,1% - максимум з початку збору відповідних даних в 1997 році.
Згідно із прогнозом Банку Англії інфляція в країні може досягти 5% цього року і почне знижуватися в 2012-му і 2013-му. У другому кварталі 2013 року показник виявиться на рівні 1,8% при встановленому ЦБ цільовому рівні в 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас