"Газпром" за співробітництво з Україною за моделлю його взаємин з Білоруссю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" за співробітництво з Україною за моделлю його взаємин з Білоруссю

Енергетика
385
Російський газовий монополіст "Газпром" виступає за співробітництво з Україною за такою самою моделлю, за якою він працює з Білоруссю.
Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" увечері 15 серпня повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.
"На думку "Газпрому", розвиток співробітництва в газовій сфері з Україною міг би будуватися за тією самою моделлю, за якою ми працюємо з нашими білоруськими друзями", - сказав Міллер.
Він також повідомив про підсумки переговорів з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком, які відбулися 15 серпня.
Зі слів голови "Газпрому", Бойко представив пропозиції про розвиток газотранспортного співробітництва між Росією та Україною, які охоплюють не тільки співробітництво в газотранспортній сфері, але й співробітництво в інших напрямках.
Міллер підкреслив, що "Газпром" вивчить зазначені пропозиції, дасть їм свою оцінку й надішле відповідь українській стороні.
Зараз "Газпром" володіє 50% "Белтрансгазу", яка володіє білоруською газотранспортною системою і здійснює транспортування газу споживачам усередині країни та його транзит.
"Газпром" продовжує вести переговори про акції підприємства, що залишилися, при цьому Білорусь пов'язує продаж з підписанням нового контракту на поставку газу.
У другому кварталі ціна російського імпортного газу для Білорусі становила 244,8 долара за тисячу кубометрів.
Як повідомляло агентство, ціна імпортного газу, який поставляють на адресу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", підвищилася в 3 кварталі (липень-вересень) на 19,2%, або 57 доларів/тис. куб. м порівняно з 2 кварталом до 354 доларів/тис. куб. м.
Українська влада веде переговори з "Газпромом" про зниження ціни на газ.
Раніше російський монополіст заявляв, що питання про зниження ціни на імпортний газ для України може бути розглянуто при прийнятті українською стороною рішення про злиття "Нафтогазу" з російським монополістом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас