Будівництво молодіжного житла коштуватиме наполовину дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво молодіжного житла коштуватиме наполовину дешевше

Нерухомість
700
Молоді знову обіцяють доступне житло. Якщо у вас є друзі до 36 років, можете об'єднатися та спільно звести цілий багатоквартирний будинок. У такий спосіб вдасться наполовину зменшити вартість квадратних метрів. Відповідну схему пропонують у новому законопроекті, в якому прописали механізми підтримки молодих сімей. Але не зрозуміло, чи знайдуть гроші на таку масштабну програму.
Не безкоштовно, але дешево. Хоча землю обіцяють надавати таки безкоштовно. Посередників-забудовників не буде. Тому вдасться наполовину зменшити вартість квадратних метрів. Таку схему прописали у новому законопроекті, який найближчим часом передадуть до парламенту.
"Об’єднуватись в кооперацію, надавати, в першу чергу, безкоштовну землю - здешевлення. Самим будувати - ну я маю на увазі залучати будівельну компанію, от і нема забудовника, який отримає 100-200% рентабельності на цьому. Вже здешевлення", - пояснює телеканалу UBR народний депутат України Андрій Пінчук.
Фінансові поступки будуть і для тих, хто винайматиме квартири. Спеціальні будинки зводитимуть за державні кошти. Помешкання у них не можна буде ані викупити, ані відсудити. Лише орендувати. Виселення – обов’язкове. Пакувати валізи доведеться людям, які досягнуть 36-ти років. Як бути із сім’ями, де чоловік і жінка різного віку - у законопроекті прописати забули. Втім, розробники документа кажуть: іще є час на його вдосконалення.
"Ми намагаємося розширити варіанти надання державної підтримки для отримання житла. І по-друге, в законопроекті ми намагаємося закласти принципи гарантії того, що ці програми будуть виконуватися. І з державним фінансуванням, і з недержавним фінансуванням", - каже Леонід Рисухін, голова правління Державного Фонду молодіжного будівництва.
Якщо молоді українці захочуть мати власне житло, але заплатити за нього одразу не зможуть - їм пропонуватимуть кредитування на пільгових умовах. Скільки загалом коштуватиме така державна підтримка - розробники законопроекту прогнозувати не беруться. І не відомо, чи знайдуть у бюджеті необхідні гроші взагалі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас