Баффетт: Підвищення податків для багатих скоротить бюджетний дефіцит і зупинить зростання держборгу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффетт: Підвищення податків для багатих скоротить бюджетний дефіцит і зупинить зростання держборгу США

Казна та Політика
478
Підвищення податків для багатих американців допоможе скоротити бюджетний дефіцит і зупинити зростання державного боргу. З такою заявою виступив один з найбільших інвесторів США, глава інвестиційного холдингу Berkshire Hathaway мільярдер Уоррен Баффетт, статки якого оцінюються в 47 млрд дол. США, передає Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.
За словами Баффета, багаті американці, чий основний дохід становлять інвестиційні угоди, отримують значні податкові пільги, через що їх ставка прибуткового податку значно нижча, ніж у пересічних жителів США. "Минулого року я сплатив в казну майже 7 млн дол.
Здається, що це дуже велика сума, однак, це всього лише 17,4% від мого оподатковуваного доходу, в той час як в інших працівників нашої компанії ставка податку в середньому склала 36%", - зізнався мільярдер. Баффет упевнений, що підвищення податкової ставки для багатих не відлякає їх як інвесторів.
"Не знаю нікого, хто б відмовився від вигідної угоди лише через перспективу сплатити податок на прибуток", - заявив він. На даний момент дефіцит бюджету США за поточний рік становить 1,3 трлн дол., а стелю держборгу після тривалих дебатів у Конгресі було піднято до 14,6 трлн дол. На думку Баффета, підвищення податків, особливо для багатих - єдиний спосіб впоратися з кризою і повернути американцям віру в здатність уряду впоратися з фінансовими проблемами в країні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас