Українець на милицях подолав майже 3 тисячі кілометрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українець на милицях подолав майже 3 тисячі кілометрів

76
Інвалід другої групи 60-річний Олександр Мазуренко з міста Білицьке Донецької області на милицях пройшов майже 3 тисячі кілометрів, повідомив він сьогодні на прес-конференції.
"У похід вирушив 26 квітня. Присвятив його 25 річниці Чорнобильської трагедії. 15 серпня прийшов до Києва. За цей час подолав майже три тисячі кілометрів", - сказав Олександр.
"Маршрут пролягав територіями Україні, Росії та Білорусі, забрудненими внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дружина не хотіла пускати, так я з вечора зібрав всі необхідні речі, а вночі втік з дому. Відвідав Прилуки, Суми, Курськ, Орел, Брянськ, Клинці, Гомель, Пінськ, Луцьк, Рівне, Житомир", - додав він.
"Люди постійно зупинялися, запитували, чим можуть допомогти. Один бізнесмен з села Слов'янка Дніпропетровської області безкоштовно поселив мене в своєму готелі. Потім ще дав на дорогу сто гривень. А одного разу на кордоні Курської і Орловської областей на шляху зустрів жінку на іномарці. Вона зупинилася, про все розпитала. Потім сказала: "За поворотом побачите кафе "Хвилинка". Там дівчата вас нагодують і місце в готелі знайдуть. Я зараз їх по телефону попереджу". Номер в цьому готелі коштував півтори тисячі рублів, але мене поселили безкоштовно", - розповів мандрівник.
Олександр Андрійович живе в місті Білицьке Донецької області. Ногу він втратив в 1997 році, працюючи на залізниці колійним майстром: "Не помітив швидкісний потяг і мені відрізало ногу".
За словами чоловіка, сім'я і друзі одразу почали віддалятися. Однак він не міг з цим змиритися і хотів усім довести, що він здорова людина, незважаючи на втрачену кінцівку. Тому, прочитавши в одній з газет, що народний депутат з Києва пішки вирушив до рідної домівки до Вінниці, і собі вирішив пішки пройти всю Україну.
Перший маршрут Олександра пролягав від Луганська до Ужгорода довжиною 1600 кілометрів. А вже в 2005 році донеччанин пройшов Україну по периметру її кордону. Перехід довжиною в 5600 кілометрів тривав 10 місяців. У цьому році він вдало закінчив маршрут довжиною майже 3000 кілометрів, пише Газета.ua.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас