Табачник карає ректорів за невиконання держзамовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник карає ректорів за невиконання держзамовлення

693
За невиконання актів законодавства, зокрема постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2011 N 709 "Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2011 році" та наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 30.06.2011 N 712 "Про державне замовлення на підготовку та випуск фахівців з вищою освітою у 2011 році" керівникам вищих навчальних закладів оголошено догану. Відповідний наказ підписано 11 серпня міністром освіти і науки, молоді та спорту Дмитром Табачником. Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.
У міністерстві пояснюють, що причинами недовиконання доведеного обсягу державного замовлення стало необґрунтоване подання пропозицій щодо обсягу прийому, зокрема, без урахування реальної демографічної ситуації в регіоні і недостатній рівень профорієнтаційної роботи серед випускників шкіл та вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації.
Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив державне замовлення на підготовку молодших фахівців і бакалаврів у ВНЗ в 2011 році, зменшивши його в порівнянні з 2010 роком відповідно на 9,5%, або на 8 тис. - до 76 тис. і на 19, 3%, або на 25,5 тис. - до 106,5 тис.
Зокрема, як повідомлялося, в рамках скорочення держзамовлення Києво-Могилянської академії повністю відмовили у фінансуванні двох магістерських програм - журналістики та соціальної роботи. Крім того, цьому вузу значно скоротили держзамовлення на бакалаврів-юристів.
Голова підкомітету з питань базової освіти парламентського комітету з питань науки і освіти, депутат від НУНС Леся Оробець заявила, що скорочення держзамовлення для найкращих українських університетів є одним з інструментів тотального підпорядкування галузі потребам міністра освіти і науки Дмитра Табачника.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас