Путін розщедрився на нову знижку на газ для Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін розщедрився на нову знижку на газ для Білорусі

Енергетика
713
Білорусь з наступного року отримуватиме російський газ зі знижкою з урахуванням її входження до Митного союзу, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем.
"У Росії ухвалено рішення з наступного року ввести в газову формулу для Білорусі інтеграційний понижуючий коефіцієнт", - сказав Путін.
Розмір цієї знижки, за словами російського прем'єра, буде визначено в ході переговорів компаній двох країн.
"Рівень коефіцієнта буде визначений за угодою між господарюючими суб'єктами. Ми повинні вийти на умови рівної конкуренції. Це неможливо зробити одним ударом. Кінцеві параметри повинні бути визначені в ході комерційних переговорів. Але ми цей підхід узгодили", - сказав Путін.
Він нагадав, що переговорний процес про ціну "буде синхронізовано з придбання другої частки "Газпромом" в "Белтрансгазі".
Зі свого боку Мясникович повідомив, що сторони домовилися, що "найближчого місяця будуть відрегульовані з 2012 року питання щодо закупівель нафти і газу".
Він подякував російському колезі за "подарунок" у вигляді знижки в ціні на газ і висловив сподівання, що наступного року цей коефіцієнт буде нижчим за одиницю.
Нагадаємо, раніше Путін повідомив, що "Газпром" пропонує Україні білоруський варіант співпраці в газовій сфері.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас