Найбільший інвестфонд світу може інвестувати в російські банки 100 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший інвестфонд світу може інвестувати в російські банки 100 млн дол

Валюта
228
Близькосхідний суверенний фонд Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), найбільший в світі, може інвестувати в регіональні російські банки 100 мільйонів доларів. Газета "Коммерсант" пише, що інші іноземні інвестори також проявили інтерес до Фонду капіталізації російських банків, ініціатором створення якого є IFC (Міжнародна фінансова корпорація), а загальний обсяг їх інвестицій у російський банківський сектор може скласти до мільярда доларів.
Видання, посилаючись на документи російської держкорпорації ВЕБ, яка розглядає можливість участі в капіталі Фонду, відзначає, що інтерес до фонду проявили також Корейська інвестиційна корпорація та Національний пенсійний фонд Кореї.
Вперше ідею створення Фонду капіталізації російських банків IFC, одна з організацій групи Всесвітнього банку, висунула в 2009 році. Корпорація запропонувала створити такий фонд у партнерстві з державою, а також із залученням приватних інвесторів. Відповідну угоду з IFC у червні 2011 року підписав Мінфін.
Передбачається, що внесок ЗЕБа в капітал фонду складе 250 мільйонів доларів. Стільки ж планує перерахувати IFC, ще 50 мільйонів - Мінфін РФ, а інше - іноземні інвестори. Фонд повинен почати роботу з початку наступного року, при цьому внески IFC, ЗЕБа та Мінфіну збільшуватися не будуть.
За вісім-десять років Фонд планує інвестувати в 10-15 російських банків, як великих, так і невеликих. Керувати фондом буде Asset Management Company, "дочка" IFC.
IFC, яка спеціалізується на інвестиціях в приватний сектор в країнах, що розвиваються, є найбільшим іноземним інвестором в російський банківський сектор поряд з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який з 1994 року брав участь в капіталі 12 російських банків. Головні завдання IFC - забезпечити стабільне економічне зростання, а також поліпшити умови життя людей у ​​цих країнах.
У портфель ADIA, заснованого в 1976 році, входять активи самих різних компаній - від облігацій Citigroup до акцій британського аеропорту Гетвік. За приблизними оцінками, загальна вартість активів ADIA становить від 600 до 900 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас