Японці шукають альтернативу комп'ютерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці шукають альтернативу комп'ютерам

44
Японські вчені шукають можливості створення максимально функціонального пристрою, який замінить, в перспективі, персональні і портативні комп'ютери.
Планується, що новий пристрій буде продовжувати тенденцію "телефон з комп'ютером", пише ИТАР-ТАСС, посилаючись на джерело в корпорації Casio. Передбачається, що такий пристрій, крім функцій стандартного комп'ютера і телефону, буде також виконувати функції універсального платіжного засобу, посвідчення особи, квитка на всі засоби пересування, стане каналом зв'язку з комунальними та урядовими службами, магазинами, банками і т.д.
За словами джерела, зараз намітилася закономірність до спрощення комп'ютерних пристроїв. По ідеї, вони повинні бути легкими і зручними терміналами, з якого можна виходити на віддалені обчислювальні і обробні системи. У Японії вже діє така структура, яка дозволяє підприємствам користуватися послугами надпотужних обчислювальних систем - включаючи "Кей", найшвидшу ЕОМ у світі.
Крім того, в Японії вважають дуже перспективним розвиток комп'ютерних систем для так званих "розумних будинків". Такі системи повинні керувати всіма енергетичними та функціональними системами житла. Ринок таких систем, як очікується, в майбутньому може зрівнятися за масштабами з обсягами продажів персональних комп'ютерів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас