Литвицький: Ерозію інвестиційної активності в Україні подолано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвицький: Ерозію інвестиційної активності в Україні подолано

Казна та Політика
393
Зростання на 15,9% інвестицій в основний капітал у першому півріччі 2011 року свідчить про те, що інвестиційний спад в країні залишився позаду, вважає керівник групи радників голови Національного банку України Валерій Литвицький.
"Ерозію інвестиційної активності в Україні подолано: інвестиційний потенціал надійно відновлюється і знову вселяє певний оптимізм", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.
Литвицький відзначив, що зафіксований Держстатом показник зростання в 15,9% перевершив очікування багатьох експертів.
Він нагадав, що в 2008 році інвестиції в основний капітал скоротилися на 2,6%, в 2009-му - на 41,5%, в 2010-му - на 0,6%.
Радник глави НБУ відзначив, що, незважаючи на зростання бази порівняння, інвестиційна динаміка в другому кварталі покращилася. Він нагадав: якщо в першому кварталі-2010 інвестиції в основний капітал скоротилися на 12,5%, то за підсумками півріччя спад сповільнився до 7,4%, тоді як цього року зростання інвестицій на 7,4% за підсумками першого кварталу прискорилося до 15,9% за підсумками півріччя.
"Другий квартал закладає основи ще кращої динаміки на друге півріччя", - підкреслив Литвицький. На його думку, позитивний ефект від зростання інвестицій може виявитися вже в третьому кварталі.
Радник глави НБУ вважає: незважаючи на викликані непростою ситуацією в світовій торгівлі коливання зовнішнього попиту, існує перспектива не лише домогтися виконання бюджетного орієнтиру зростання ВВП країни на 4,5%, але і перевищити цей показник, якщо можливості в аграрному секторі будуть використані краще, ніж у 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас