Баффет закликає Конгрес США підняти податки для найбагатших людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет закликає Конгрес США підняти податки для найбагатших людей

Казна та Політика
536
Американський мільярдер Уоррен Баффет закликає Конгрес США підвищити податки для найбагатших приватних осіб, щоб підтримати скорочення бюджетного дефіциту країни, повідомляє агентство Bloomberg.
Конгрес на початку цього місяця схвалив підвищення ліміту держборгу на $2,4 трлн, при цьому передбачається скорочення держвидатків приблизно на $2,1 трлн протягом 10 років.
"Конгрес, дружньо налаштований до мільярдерів, балував мене і моїх друзів досить довго, - заявив У.Баффет. - Поки більшість американців намагаються звести кінці з кінцями, ми мега-багаті люди продовжуємо отримувати величезні податкові пільги".
За словами Баффета, виплачені ним минулого року податки, включаючи прибутковий податок і податок з заробітної плати, склали в цілому $6938,744 тис.
"Ця сума здається великою, проте це лише 17,4% мого оподатковуваного доходу, і це нижче в процентному відношенні, ніж виплачує будь-який з 20 співробітників нашого офісу, - заявив Баффет, який є главою інвесткомпанії Berkshire Hathaway. - Їх податкове навантаження становить від 33% до 41% доходу і в середньому становить 36%".
За словами Баффета, для американців, дохід яких становить понад $1 млн на рік (у 2009 році їх було 236,883 тис.), можна було б підвищити податок на прибуток, що перевищує $1 млн, включаючи дивіденди і доходи від приросту капіталу. Для 8,274 тис. людей з доходом в $10 млн і вище можна було б ввести додаткове підвищення ставки податку, вважає Баффет.
Інвестор відзначає, що збільшення податків не зробить негативного тиску ні на обсяг інвестицій, ні на темпи зростання числа робочих місць.
"Люди інвестують для того, щоб робити гроші, і потенційне підвищення податків ніколи нікого не відлякувало, - заявив він. - Для тих, хто говорить, що зростання податків сповільнює створення робочих місць, хочу зауважити, що в період з 1980 по 2000 рік було створено близько 40 млн робочих місць, а потім відбулося зниження ставок і темпи створення робочих місць різко скоротилися".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас