Кабмін звільнив від ПДВ вату і презервативи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін звільнив від ПДВ вату і презервативи

Казна та Політика
646
Уряд України включив до переліку виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від ПДВ, підгузки, презервативи, стоматологічні матеріали, інвалідні коляски і низку інших виробів.
Це визначено постановою "Про питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування" №867 від 8 серпня 2011 року, повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.
Так, від сплати ПДВ звільняються поставки таких виробів, як вата, марля, бинти, стоматологічні матеріали для пломбування зубів і обладнання, апарати для вимірювання тиску, ендоскопи, різні типи сосок та аналогічні вироби для дітей, пелюшки, підгузники, стекла для окулярів, інвалідні коляски, оболонкові контрацептиви, серцеві стимулятори, ортопедичні пристрої, а також деякі інші.
Постанова набирає чинності з дня опублікування. Відповідно, постанова Кабінету міністрів №785 від 9 червня 2011 року втрачає чинність.
Як повідомлялося, 1 серпня набрала чинності постанова Кабінету міністрів №785 "Про перелік виробів медичного призначення, операції з поставки яких звільняються від обкладення ПДВ", з якого були виключені підгузники, презервативи, стоматологічні інструменти та матеріали і низка інших товарних позицій. Набрання чинності постанови автоматично збільшувало ціни на цю продукцію на 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас