В Австрії розробили захисні шорти від випромінювання мобільних телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії розробили захисні шорти від випромінювання мобільних телефонів

38
На перший погляд ідея може здатися курйозною, адже шкода від випромінювання мобільних телефонів досі не доведена. Втім, як і її відсутність. Так чи інакше, у людини має бути можливість убезпечити себе від їх впливу, якщо не весь організм в цілому, то окремі його ділянки, що перебувають під найбільшою загрозою. Тому команда австрійських студентів подарувала світові "безпечні шорти" або Safety Shorts, як вони їх самі називають.
Всесвітня організація охорони здоров'я зарахувала їх до групи "можливо канцерогенних" об'єктів. А окремі вчені впевнені, що ці засоби зв'язку з високою вірогідністю є причиною еректильної дисфункції у чоловіків, адже мобільники зазвичай носяться на рівні пояса. Safety Shorts виготовлені з особливого матеріалу, що містить срібні нитки. Як заявляють самі розробники, це дозволяє відображати до 99% виробленого випромінювання.
Студентам потрібно було близько року на розробку і тестування винаходу, тепер же настає комерційна стадія. Safety Shorts показали дуже хороші результати, і скоро вони надійдуть у масове виробництво в Австрії за орієнтовною ціною 30 євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас