Тимошенко: Нова революція в Україні є "лише питанням часу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Нова революція в Україні є "лише питанням часу"

4992
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що нова революція в Україні є "лише питанням часу", а режиму Віктора Януковича призначено розвалитися. Про це вона сказала в інтерв'ю для британського видання The Independent. Питання Тимошенко, яка знаходиться за ґратами, були передані через адвокатів, а відповіді вона відправила по Інтернету.
"Історія показує нам, що авторитарні режими не витримують довго, і я вважаю, що цінності "Помаранчевої революції" так само актуальні сьогодні, якими вони були в грудні 2004 р. Рано чи пізно пригноблені люди цієї нації повстануть", - вважає Тимошенко.
Вона сказала британському виданню, що найважчим останнім часом був не арешт, а заборона на спілкування зі своїми послідовниками за допомогою Twitter.
Вона акцентувала, що її справа є сфабрикованою.
"Це має видатися дивним, якщо я буду засуджена за сфабрикованим звинуваченням, мені можуть заборонити брати участь у виборах, але Віктор Янукович, двічі засуджений злочинець, мав це право, і зараз має можливість балотуватися", - заявила Тимошенко.
"Мій арешт показує, що авторитарний режим Януковича не визнає ніяких меж, і... це робиться для знищення будь-якої опозиції. Це байдужість на європейські цінності та стандарти. Такого роду поведінка не повинна бути терпимою", - підсумувала вона.
Нагадаємо, Тимошенко звинувачується в зловживанні повноваженнями під час свого прем'єрства при укладанні угоди щодо цін на газ з Росією в січні 2009 р. Їй також інкримінують розтрату державних коштів.
5 серпня Печерський районний суд Києва вирішив змінити запобіжний захід для Тимошенко з підписки про невиїзд на арешт. Захист Тимошенко подав апеляцію на це рішення 7 серпня. Але Апеляційний суд м.Києва прийняв рішення не брати апеляцію захисту і не змінив постанову Печерського райсуду Києва.
Наступне слухання у справі Тимошенко відбудеться сьогодні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас