В США ретельно перевірять агентство Standard & Poor's, яке знизило рейтинг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США ретельно перевірять агентство Standard & Poor's, яке знизило рейтинг країни

521
Комісія з цінних паперів і бірж США має намір ретельно перевірити модель складання рейтингів, яку використовує рейтингове агентство Standard & Poor's. Інтерес комісії викликали звинувачення представників держказни на адресу Standard & Poor's, повідомляє Wall Street Journal.
Перевірка буде проведена в зв'язку з повідомленнями про те, що рейтингове агентство допустило помилку на 2 трлн дол. при розрахунках, пише газета з посиланням на інформовані джерела.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг США з найвищим ступенем надійності ААА до АА+ з негативним прогнозом минулої п'ятниці, 5 серпня.
Чиновники з держказни пізніше називали зниження рейтингу країни "нечесним" у зв'язку з тим, що процес розрахунку мав серйозні недоліки, через які рейтингове агентство могло не врахувати кредитні можливості США повною мірою. Standard & Poor's, в свою чергу, підкреслює, що різниця в підходах до розрахунку рейтингу країн справді існує, але не є помилкою.
Комісія з цінних паперів і бірж також перевірить інформацію про те, що деяким співробітникам Standard & Poor's заздалегідь було відомо рішення про ще не відбувся зниження рейтингу США. Ще в п'ятницю, 5 серпня, на фінансових ринках ходили чутки про рішення S&P. А через чотири години після закриття фондових ринків агентство заявило про зниження рейтингу США з ААА на АА+.
Таким чином, підтверджується інформація про те, що регулятори США проведуть перевірку на торгівлю інсайдерською інформацією, про що раніше повідомляла Financial Times.
У своєму інтерв'ю Wall Street Journal 6 серпня Президент S&P Дівен Шарма стверджував, що він "навіть не знав" про наміри аналітиків компанії знизити рейтинг США. "Можливо хтось злив інформацію... але складно говорити про це", - говорив тоді Шарма.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас