Експертна комісія встановила відповідальних посадових осіб за вибух на шахті "Суходольська-Східна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експертна комісія встановила відповідальних посадових осіб за вибух на шахті "Суходольська-Східна"

162
Експертна комісія встановила 16 посадових осіб, відповідальних за вибух на шахті "Суходольська-Східна" (Краснодон, Луганська область), що стався 29 липня.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки.
Згідно з повідомленням, до нещасного випадку призвели порушення закону "Про охорону праці", "Правил безпеки у вугільних шахтах", "Єдиних правил безпеки при підривних роботах", а також посадових інструкцій працівників.
Комісія зробила висновок, що особами, відповідальними за порушення, є директор з охорони праці та директор шахти "Суходольська-Східна", головний енергетик, головний механік, головний інженер, а також головний енергетик і головний механік вугледобувної компанії "Краснодонвугілля" , які послабили контроль за виконанням правил техніки безпеки на виробництві.
Відповідальними також визнані виконуючий обов'язки помічника начальника дільниці підготовчих робіт (ПР-2), заступник механіка дільниці ПР-2, майстер гірської ділянки вентиляції і техніки безпеки (ВТБ), майстер-підривник ділянки буропідривних робіт (БПР), начальник ділянки ПР -2, начальник дільниці ВТБ, начальник зміни виробничої служби, начальник дільниці БВР шахти "Суходольська-Східна" та заступник начальника ділянки ПР-1 акціонерного товариства "Углепроходка", які не забезпечили безпеку проведення вибухових робіт.
Імена посадових осіб у повідомленні не вказуються.
Враховуючи ступінь відповідальності, комісія вважає за необхідне звільнити від займаних посад 6 працівників шахти "Суходольська-Східна" компанії "Краснодонвугілля".
Як повідомляло агентство, 28 шахтарів загинули через вибух на шахті "Суходольська-Східна", який стався 29 липня.
Експертна комісія встановила причиною вибуху на шахті вибух метаноповітряної суміші.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас