Соціолог: Рівень доходів в Україні безпосередньо залежить від освіти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соціолог: Рівень доходів в Україні безпосередньо залежить від освіти

4863
В останнє десятиліття в Україні спостерігається тенденція прямої залежності рівня доходів від отриманої освіти.
Про це повідомив директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.
"В 1985-1990 роках у нас було дослідження, репрезентативне для населення Києва. Найбільш забезпеченими тоді були кваліфіковані робітники. З інтелігенції більше від інших були забезпечені кандидати і доктори наук. Але зв'язку між освітою і доходами не було. А зараз він прямий: чим вище освіта, тим вищі доходи - щороку освіта дає більшу зарплату", - упевнений В.Паніотто.
"Для мене це було несподіванкою, оскільки я бачив, як люди без освіти ставали олігархами. Втім, потім вони купували дипломи і ставали докторами наук і професорами. Але, чесно кажучи, я не думав, що ситуація з високою оцінкою праці освічених людей у нашому суспільстві настільки покращилася. Не беруся зараз точно сказати, але, думаю, що це досить свіжа тенденція останніх десяти років", - зазначив соціолог.
За даними останнього опитування КМІС, 43,6% тих, кого можна умовно віднести до середнього класу, мають вищу освіту і 24,8% - середню спеціальну. А серед бідних 35,1% - з середньою освітою, 24,4% - з середньою спеціальною і 12,7% - з вищою.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас