Директора Nasdaq покарали за інсайдерську торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директора Nasdaq покарали за інсайдерську торгівлю

Фондовий ринок
430
Дональд Джонсон проведе за ґратами 3,5 роки за зловживання своїм службовим становищем.
Колишній виконавчий директор відділу ринкової інформації американської біржі Nasdaq Дональд Джонсон (Donald Johnson) засуджений окружним судом Олександрії, штат Вірджинія, до 3,5 років позбавлення волі за інсайдерську торгівлю. Про це повідомляє Associated Press.
Ще в травні 2011 року, перебуваючи під слідством, Джонсон зізнався, що з 2006 по 2009 рік отримав понад 640 тисяч доларів, торгуючи акціями з використанням наявних у нього конфіденційних даних. На підсумковому засіданні суду 12 серпня Джонсон визнав провину ще в одному епізоді незаконного використання інсайдерської інформації, довівши таким чином суму неправомірно отриманого ним доходу до 750 тисяч доларів.
Зокрема, повідомляється, що в 2007 році за одну торговельну сесію Джонсону вдалося заробити 175 тисяч доларів. Тоді він отримав інформацію про те, що фармацевтична компанія United Therapeutics отримала ліцензію на випуск нових ліків, і придбав пакет їх акцій, а після офіційної публікації цієї новини, коли акції зросли в ціні, продав їх.
Джонсон мав доступ до інсайдерської інформації в силу своїх посадових обов'язків. Зокрема, на посаді виконавчого директора він проводив консультації з компаніями при надходженні від них важливих новин, які могли вплинути на їхні позиції на ринку, до їх офіційної публікації. При цьому Джонсону було законодавчо заборонено використовувати отримувану інформацію в цілях особистого збагачення.
Повідомляється, що річна зарплата Джонсона на посаді виконавчого директора Nasdaq становила 141 000 доларів.
Підсумковий термін ув'язнення приблизно збігся з тим, який для Джонсона запитували прокурори. Адвокати обвинуваченого, у свою чергу, намагалися добитися для підзахисного ув'язнення на півтора роки. Сам Джонсон, крім визнання провини, в офіційному листі суду приніс вибачення за свої дії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас